EOS 5D


Denne post’en skulle egentlig kommet i går, men for ikke å fylle opp 22. aug valgte jeg å skyve’n til i dag…

DAH! ….er endelig ryktene som i lang, lang tid har rast i fotoautisters diskusjonsfora på nettet blitt offisielt bekreftet; Canon slipper en ny digital speilrefleks som de kiler inn mellom EOS 20D og EOS 1D…

Meine Damen und Herren, Mesdames et Messieurs, Ladies and Gentlemen, vi sier velkommen til verdenssensasjonen Canon EOS 5D, kameraet som definerer en ny digital SLR-kategori!! (clap clap clap clap clap)

Forrige avsnitt kunne vært hentet fra markedsfolkene i Canon’s intro på pressekonferansen, men det er vel som forventet fra den kanten. I Canon-tilhengernes diskusjonsfora geniærklæres den nye modellen (som vanlig), til og med enkelte antatt objektive fotonettsteder er uvanlig positive til dem å være. Hovedkonkurrenten Nikons menighet reagerer visstnok på Canons massive produktfornyelsestakt med gråt og tenners gnissel.

De av dem som bryr seg da seff… Selv har jeg vært en meget fornøyd bruker av Canon-produkter siden 1976, og har aldri vurdert å bytte merke. Men, med fare for å sitte litt i glasshus, har ikke dette utstyrshysteriet snart gått langt nok? Hva med å kons’e litt mer på teknikken og evnen til å kunne “se” motiver til den som står bak kameraet? Tror man betrakteren til et fantastisk fotografi får en bedre bildeopplevelse om man vet at bildet er tatt med årets multifantastiske toppmodell, og ikke en raklete førkrigsmodell?
I’ll think NOT!

4 thoughts on “EOS 5D”

  1. Yep, PEA er jo viden kjent for sin aversjon mot stadig nytt fotoutstyr og avanserte duppeditter… Yeah, right!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s