Helt Elektron (f)isk


Men i HERRANS navn da…?!! Hva slags pinglemarine har vi om vi ikke skal kunne bringe opp en rusten, russisk TRÅLER, som har kidnappet norske oppsynsmenn, i løpet av et halvannet døgn? Siste nå er at oberstløytnant Lien går ut og unnskylder seg med at været var for dårlig….?? Eeeh, hva slags vær har man vanligvis i de trakter på denne tid av året? Jo, akkurat sånt vær som nå. “Dårlig vær” – buuhuuhuuu!! Vår nesten dagsferske utenriksminister uttaler at det er viktig å bevare et godt forhold til Russland, ikke vingle, men være fast i fisken… Yeah right!

Den russiske marine har dårlig vedlikeholdte rustholker og knapt nok penger til å verken forlate havna eller betale mannskapet lønn – men jeg tillater meg å tvile sterkt på om en norsk pirattråler ville greid å unnslippe til norske farvann hvis situasjonen var motsatt. Russerne ville skutt en kald granat rett i propellen, evt en varm om nødvendig – deretter en rask og umiddelbar bording med spetznatz’ere som nok ville hatt piratene knytt fast til rekka i løpet av kort tid – uten noen dillefraser om bilaterale aksjoner og yaddayaddayadda….

DET er å være fast i fisken, Støre.

3 thoughts on “Helt Elektron (f)isk”

  1. Troeste og baere. Det der var pinlige saker. En ting aa holde en rolig diplomatisk tone i internasjonale annliggender, men her er det vel nesten snakk om regelrett kidnapping ogsaa ?

    Like

  2. Yepp. De to kystvaktinspektørene var ombord og hadde tatt skipet i arrest for å gå til norsk havn…Det er jo nesten så en ikke tror det er sant.I 1994 smalt Kystvakten to kalde granater inn i en islands tråler og knuste styresystemet dens. De stoppet tvert, for å si det sånn. Kan jo virke som at det tar ca 11 år å bli en blautfisknasjon…

    Like

  3. Russerne hadde et problem med asiatisk tjuvfiske rundt Kamchtaka-øyene for noen år siden. Hvordan ordnet de opp i det? Jo, russiske aviser meldte at marinen sendte avgårde et par VARME torpedoer i en av kjeltringbåtene, og så bestrøk de båten med masinkanoner. Meldingen “problem solved” ble så sendt til Moskva. Etter det har det ikke vært meldt noe tjuvfiske i det området…Det verste er jo at om den norske kystvakten hadde tatt “affære” med denne Elektron (dvs bordet henne/stanset henne – og ikke senket henne altså) så ville russerne faktisk ha nikket lett annerkjennende i sjegget; Å faen, nordmennene har jo faktisk baller de også! Men nå? Nå VET de at vi er en gjeng bortskjemte mammadalter. Og nå skal vi liksom vise pondus i de kommende fiskeriforhandlingene? Yeah, right!!Ryktene forteller også at skipperen på Elektron var full og hjertesyk. Selv har jeg en teori om at han hadde misforstått det maritime uttrykket “åtte glass” – og hylet innpå åtte store vodka til hver eneste måltid. Og selvsagt like mange til mellommåltidene. Hikk. Slik blir det jo ofte trøbbel av?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s