Reiserariteter

Det skjer ofte mye rart når en er ute og reiser, her er et par hendelser fra sist fredag ettermiddag på Flesland – altså Bergen.

Det startet selvfølgelig med den vanlige spenningen – “skal tro hvor mye flyplassgendarmene vil vi skal strippe denne gang?”. Jeg slapp å lure særlig lenge, og fjernet både sko og belte før jeg engang prøvde å gå gjennom røntgenbøylen. Beslutningen ble tatt i det hun som gikk foran meg måtte returnere gjennom røntgenbøylen for fjerde gang mens hun hveste på klingende vestlandsk; “Det E ikkje meir metall på meg no assa, no he eg berre SPIRALEN att…!

Vel innenfor blir det fort klart at radaranlegget i Bodø har gått i stå, samt at flygelederne i Røyken har levert kollektiv sykemelding igjen… Den ene flighten etter den andre er enten kansellert eller utsatt, og stemningen blant alle oss som ønsker oss hjem til helga er heller laber. Da kommer det over høyttaleren; “Widerøes flight til Aberdeen er kansellert. Vi gjør oppmerksom på at alle passasjerer må returnere tax-free varene før en får forlate innsjekkingsområdet“. Så og si alle på flyplassen lo høyt! Egen suksess er vel og bra, men andres ulykke er tydeligvis heller ikke å forakte….

Det hviskes blant mine medpassasjerer at vår flight til Trondheim via Ålesund er utsatt med 2 timer, og jeg ser for meg at både teaterbesøket og den påfølgende middagen på Emilies går ad undas. Men sannelig, ett kvarter etter normal avgangstid får vi beskjed om å kjappe oss inn på flyet – og i det vi setter på oss sikkerhetsselene kommer det en stemme over høyttaleren: “Dette er kapteinen, vi har noen problemer med en radar i Bodø og får egentlig ikke noen timeslot for avgang på en god stund. Men, jeg og andrepiloten er gamle kystrotter. Vi gidder ikke sitte her og vente, så vi har besluttet å gjøre det på gammelmåten; fly lavt under skydekket og ta en sving rundt Kvernberget….“. Resten av det kapteinen evt sa forsvant i taktfaste klappsalver…. Jeg har vært med på et par harrycharterturer til sydligere strøk hvor noen har klappet når vi landet, men dette er første gang jeg opplever det FØR avgang… 🙂

Og hvis de angjeldende kystrottene skulle forville seg inn på denne bloggen; Tusen takk te dokk!!

One thought on “Reiserariteter”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s