Kulde og strømpriser – Krafttak II

Det meldes igjen denne vinteren om rekordkulde i Midt-Norge,
i Trondheim var nattens temperatur denIMG_2472-e kaldeste på 52 år!

Kraftselskapene varsler dermed på nytt nye prissjokk, og strømprisen har denne uka i Midt-Norge vært oppe i 1114 kr/KWh – dvs en dags-snittpris på 5 kr/KWh, mot normalt 40 øre pr KWh.

Dette har vært en gjentagende situasjon i vinter, og myndighetene ved bl.a. NAV frykter nå at folk vil få store utfordringer med å betale strømregninga når den kommer i mars.

Det er ufattelig at ikke politikerne har tatt tak i dette, at temaet ikke har vært oppe på dagsordenen og blitt løst siden denne blogg tok opp temaet helt tilbake i 2006 – men det hjelper vel ikke så mye å si “hva var det jeg sa!” antagelig.

Dette er (fortsatt) typisk rødgrønn unnfallenhetspolitikk på sitt aller “beste”… *sukk*

2 thoughts on “Kulde og strømpriser – Krafttak II”

 1. Dette begynte når Bondevik ville bygge Ormen Lange, ligger langt tilbake dette. Men ikke minst når en høyreregjering gikk inn for fri flytt av salg av kraft på de åpne markedet.
  Nå taper de ned vannmagasinene til det minimum slik at de skal tjene mest mulig på kortest mulig tid, slik var det før når det var en statlig kontroll. Man hadde kraft igjennom en hel vinter. Men alt dette er jo historie. Men de rød/grønne må rydde opp i dette, først må de få opp kapasiteten på overføringslinjene til Sverige, dette har de begynt med. Men litt sent.
  Et annet alt.er å bygge ut atomkraft i Norge. Som jeg ser er den beste plasseringen rundt Bergen, denne byen er omringet av 7 fjell.

  Like

 2. Stemmer at årsakene ligger langt tilbake i tid, jeg har blogget om det før – se “hva var det jeg sa”-lenken i denne bloggposten.

  Atomkraft er jo ikke akkurat miljøvennlig, mrp uhåndterbart avfall og risikoen for utslipp. Og vi kan jo bare _tenke_ oss oppstyret i Bergen om noen skulle lansere deres omegn som lokasjon for et sånt kraftverk, selv om jeg kunne støttet en sånn tanke hvis det ble aktuelt… 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s