Akutt tap av språkøre

Kom ut for noe merkelig på Gardermoen i dag. En har jo som nærmest ukependler etterhvert opparbeidet seg en rutine på dette med å passere sikkerhetskontrollen relativt uhindret.

Imidlertid måtte jeg i dag strippe sko og belte, samt gå to ganger ekstra gjennom røntgenbøylen pga at jeg visstnok gikk for nære den ene siden på vei gjennom. Når jeg da står der med sko og belte sammen med pc-veske, pc’er, pose med x ant < 100 ml flasker m div toalettartikler ser jeg at også kofferten er blitt gjenstand for ekstra interesse. Og her kommer det rare, sikkerhetsvakten var etter hva jeg nå i ettertid forstår svensk, og jeg skjønte plutselig ikke svensk!!? Han pekte på kofferten og ville tydeligvis ett eller annet, men det var komplett uforståelig å skjønne. Jeg forsto faktisk ikke engelsk med svensk aksent en gang!!? Etter masse gestikulering og spørrende oppsyn kom det en norsktalende kollega, eller tolk, til – så vi fikk da åpnet den og sjekket ut innholdet til slutt.

Heldigvis forsvant lidelsen ganske raskt slik at jeg fikk bestilt meg mat hos de svensktalende på O'Learys litt lenger inne på flyplassen.
Rare greier ass… hvor livaktige drømmer en kan ha når en dupper av i påvente av at flyet blir klart for boarding.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s